Wat doen we?

labor ipse voluptas

Studentenraad Leuven (SRL) is de officiële studentenraad van de hogeschool UC Leuven-Limburg te regio Leuven. SRL, toen bekend onder de naam Overkoepelende Studentenraad (OSR), werd opgericht op 15 oktober 1995 voor de studentenvertegenwoordiging binnen de hogeschool KHLeuven en is hedendaag bevoegd voor de vertegenwoordiging van bijna 10.000 studenten binnen de UCLL te Leuven. Daarvoor stuurt ze studentenvertegenwoordigers (stuvers) af naar diverse interne en externe organen. De studentenraad is tevens lid van de Studentenraad Associatie Leuven (StAL) en de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS).

SRL wordt bestuurd door studentenvertegenwoordigers bestaande uit een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. In haar werking wordt ze bijgestaan door een participatiecoach en tal van adviseurs. Meer info rond mandaten kan je vinden op deze pagina.

SRL vertegenwoordigt haar medestudenten binnen allerlei raden en organen. De studentenraad komt op voor de rechten en behartigt de belangen van alle studenten van de UCLL. Ze ijvert hierbij voor het ontwikkelen van een goed onderwijssysteem waarin alle studenten gelijke kansen krijgen. Daarnaast ijvert ze ook voor een reële en voldoende ondersteunde studenteninspraak. SRL tracht op een kritische manier, in een cultuur van medebestuur, mee te denken met de onderwijsinstelling. De leden van de studentenraad zetelen in verschillende interne en externe raden en werkgroepen.

De Studentenraad behartigt en vertegenwoordigt de belangen van alle studenten van de hogeschool UC Leuven-Limburg regio Leuven. De Studentenraad is de belichaming van de mening van alle studenten over alle aangelegenheden die de studenten aanbelangen. Zelf draagt de studentenraad een aantal leden voor als vertegenwoordigers in raden van de UCLL. Dit gebeurt aan de hand van een stemming. Via een openbare oproep en vanuit de campusstudentenraad kunnen vertegenwoordigers zich kandidaat stellen voor de studentenraad Leuven.

Mocht je vragen hebben over onze werking of gewoon eens wilt ontdekken hoe het er bij ons aan toegaat, aarzel dan niet om een afspraak met ons te maken of eens langs te komen op ons gezellig kantoor op het eerste verdieping van 's Meiers 5.